De onwaarheden over Calcium

Al jaren wordt verteld hoe belangrijk calcium voor je is! Je moet melk drinken, kaas eten en zelfs calciumsupplementen slikken. Het zorgt voor sterke botten en tanden, het voorkomt osteoporose en botbreuken. Maar, wat ze je nooit zullen vertellen over over calcium is het volgende…;

Calcium kan leiden tot hart-en vaatziekten, stijve gewrichten en zelfs mobiele dysfuncties! 

De gemiddelde Nederlander consumeert meer dan 600 pond zuivelproducten per jaar – dat is bijna 2 pond per dag – en toch behoort, volgens de statistieken, het aantal mensen met osteoporose in Nederland tot de hoogste in de wereld. Weinig mensen weten dat onze wereldwijde obsessie met calcium begon in de jaren 1950, onder druk van de ”onze” zuivelindustrie. Voor die tijd, historisch gezien, aten de mensen veel minder calcium en ondanks dat had men maar heel weinig problemen met osteoporose. Wat aten ze dan wel……magnesium – bijna vijf keer zoveel magnesium dan we vandaag de dag verbruiken. Gezonde botten hebben veel meer nodig dan alleen calcium, zoals magnesium, borium en vitamine D etc. De consumptie van te veel calcium is gewoon schadelijk voor uw botten en uw gezondheid in het algemeen.

Zonder calcium, kun je niet leven, maar zonder voldoende magnesium ook niet! Magnesium zorgt namelijk dat calcium in evenwicht blijft, zonder dit evenwicht zul je merken dat je te maken krijgt met verharding van slagaders, artritis, diabetes, en seniliteit enz. Magnesium is noodzakelijk voor bijna 400 verschillende enzymatische reacties in het lichaam – meer dan enig ander mineraal.

Zonder adequate hoeveelheid magnesium:

– blijft Calcium “hangen” in je spieren en verstijft je lichaam.

– nestelt Calcium zich in het endotheel van onze bloedvaten, waardoor plaque ontstaat wat weer die leidt tot    hartproblemen.

– Calcium accumuleert in onze cellen wat weer kan leiden tot disfunctie van de cel en zelfs celdood.

Wat het probleem nog erger maakt is, dat magnesium veel moeilijker wordt opgenomen door je lichaam dan calcium. Daarmee vervalt de gebruikelijke standaard 2 : 1 in verhouding van calcium tot magnesium in de meeste supplementen.

De beste manier om Magnesium aan te vullen is via de huid!

Talrijke studies tonen aan dat het nemen van een magnesium pil niet de beste manier is om magnesium aan te vullen. Magnesium wordt namelijk niet gemakkelijk geabsorbeerd door het spijsverteringskanaal. Onze voeding, geneesmiddelen, met name bij medische aandoeningen en de concentratie van maagzuur, verminderen de biologische beschikbaarheid van magnesium in pil of poedervorm, waardoor we nauwelijks nog voldoende magnesium binnen krijgen.

Ook veel populaire magnesium supplementen op de markt gebruiken veel vulstoffen en andere onzuiverheden en bevatten een zeer lage concentratie van de werkelijke magnesium om mee te beginnen!

Er is gelukkig een magnesium supplement dat 100% biologisch beschikbaar is (in tegenstelling tot magnesium oliën die slechts 18-19% biologisch beschikbaar) en direct opgenomen wordt door de huid. Binnen 30 seconden na het spuiten van deze oplossing, zullen uw spieren ontspannen, terwijl de spanning en pijn in de gewrichten verdwijnt.

De Magnesium Chloride Hexahydraat, is afkomstig uit de Dode Zee mineralen en geoptimaliseerd via kritische extractie methodes. De Magnesium Spray is direct compatibel met het bloed plasma, is vrij van vulstoffen, verontreinigingen, zware metalen, giftige stoffen, en andere verontreinigingen, geur-, kleur-, en smaakstoffen.

Zorg voor meer energie, een betere nachtrust, en voorkom dat gevaarlijke tekorten ontstaan.